Paštika z kuřecích jater na červeném víně portského typu
Už jste doma zkoušeli paštiku? Pokud ne, tak je možná právě teď ten správný čas.
Můžete si ji připravit jako dobrůtku na domácí pohoštění ke sklence dobrého vína nebo použít jako dárek vyrobený doma, klidně jen tak pro radost.
Recept
- 1 kg kuřecích jater
•1 větší cibule
•hrst čerstvých bylinek (např. tymián, rozmarýn, šalvěj, estragon)
•200 ml Porta Moravica, Vinselekt Michlovský
•kuřecí vývar na podlití
•200 g másla
•250 ml šlehačky
•sůl, pepř
•mandle, brusinky
1. Na přepuštěném másle si orestujeme dozlatova jednu větší, najemno nakrájenou, cibuli.
2. Játra důkladně odblaníme, nakrájíme na kostky, 2-3 cm velké, přidáme je k cibuli a zprudka orestujeme.
3. Přidáme hrst nasekaných čerstvých bylinek a podlijeme červeným vínem Porta Moravica. Snížíme teplotu, podle potřeby podlijeme ještě trochu kuřecím vývarem a dusíme tak dlouho, až se výpek zredukuje. Teplé přendáme do mixéru, přidáme na kostky nakrájené máslo, cca 150 g, a mixujeme.
4. Postupně přiléváme šlehačku tak, aby vznikla jemná, krémová hmota. Podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme do uzavíratelných sklenic. Posypat můžeme nasekanými mandlemi a brusinkami. 5. Na pánvi rozpustíme zbylých 50 g másla s trochou rozmarýnu a tymiánu a tím paštiku zalijeme tak, aby se zamezilo přístupu vzduchu. Sklenice uzavřeme a necháme zchladnout.
Porta Moravica, Vinselekt Michlovský, 0,75l, 198 Kč
Zakoupíte na www.michlovsky.com
Instagram: vinselekt_michlovsky
Tento recept s naším skvělým vínem jsme pro vás připravili ve spolupráci s food blogerkou Romanou Böhmovou alias naskokvkuchyni.
Instagram: naskokvkuchyni
- Předchozí Vídeňská opera otevře jako muzeum
- Následující Na vinici sv. Kláry v těchto dnech začíná řez vinné révy
0 Komentáře “Paštika z kuřecích jater na červeném víně portského typu”