Rubriky

Na kole italským venkovem z Benátek do Milána s Mírou Michálkem

Po předešlých úspěšných cestách italským venkovem oblastmi Toskánsko, Apulie, Lazio nebo Umbria se Míra Michálek opět vydává na cesty. Tentokrát ze sedla kola bude objevovat italský venkov na trase z Benátek do Milána. O své zážitky se moderátor Frekvence 1 dělí s posluchači každý den v ranním a dopoledním vysílání a také na sociálních sítích rádia. Cestu mohou sledovat od soboty 9. července až do neděle 17. července.

 

Moderátor Míra Michálek vyrazil v pořadí již na pátou prázdninovou cyklojízdu ve žlutém dresu Frekvence 1. Toulky italským venkovem si chce hlavně užít, dle jeho slov nepůjde o žádný závod o najetí co nejvíce kilometrů. „Cestou navštívím nádherná historická a významná města jako Padova, Mantova, Pavia nebo Cremona, které je mimochodem kolébkou nejznámějších houslí na světě. Právě tady se totiž narodil Antonio Stradivari,“ prozrazuje moderátor, který je znám svojí láskou k Itálii a všemu italskému. Sám sebe proto rád často nazývá „italofilem“.

„Přes rozhlasový éter i sociální sítě se s fanoušky podělím o jedinečnou atmosféru italského venkova a významných, i když pro Čechy nepříliš známých měst. Ochutnávat budu také jako vždy nepřeberné množství místních specialit,“ slibuje Míra Michálek.

V srpnu pak plánuje moderátor objevovat další zem ze seznamu cyklistických rájů. Tentokrát vyrazí do Dánska, svoji cestu pojmenoval velmi trefně „Jak procestovat Dánsko a nepřijít na mizinu„. Loni tou dobou navštívil pro Čechy nepříliš objevený cyklistický ráj Belgii. Podle jeho slov po návratu je celá zem doslova protkána nekonečnými kilometry stezek, které jsou široké, z dálky velmi dobře viditelné, navíc má cyklista v podstatě téměř všude přednost.

Mohlo by se vám také líbit...

0 Komentáře “Na kole italským venkovem z Benátek do Milána s Mírou Michálkem”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *